VOLIŠ ONU KOJU NE VOLIŠ

stef

Kada ne možeš da voliš onu koju voliš,

onda voliš onu koju ne voliš… Daješ i pričaš jednoj, sve ono što bi davao i pričao nekoj drugoj. Ljubiš je, dodiruješ, maziš, sve deluje savršeno dok ti, u stvari, ljubiš, dodiruješ i maziš neku drugu.
Jednu voliš, druga te voli…
Jednu sanjaš, druga te sanja… Jednu ljubiš, druga te ljubi…
A ta koju voliš živi neki sasvim drugi život, nesvesna bajke kojom bi mogla da zaplovi. Nesvesna smeha, ljubavi, pažnje koju joj spremaš. Nesvesna svega onoga što čuvaš samo za nju, a svakodnevno se rasipaš i daješ nekoj drugoj.
A ta druga, kakva je ta druga? Ona te voli, misli da si stvoren za nju, a ti je i ne primećuješ, samo ubijaš vreme sa njom i vodiš je svuda da svet vidi koliko si srećan.
U stvari, da ona vidi, ta koju voliš, koliko si srećan…
Ta druga je možda i bolja i lepša i pametnija? Možda više može da ti pruži! Verovatno i može. Ali je ne voliš. Ne osećaš ništa. Nisi čak ni zaljubljen. Samo je sebično čuvaš pokraj sebe da ne bi bio sam i popunjavaš prazninu koja je beskrajna…
A ona koju voliš je sa drugim. I uvek će biti sa drugim. I uvek će se na kraju kajati i uvek će birati drugoga. Zašto? Ni ona sama ne zna. Zbog čega? Niko živ ne zna. I biće nesrećna, i biće neostvarena, i biće, što je najgore, zauvek tuđa.
A čiji ćeš ti, u stvari, da budeš?
Ova druga te i dalje voli, ne postavlja uslove, ne igra ige i sve vreme je uz tebe. Misli da sa tobom može imati sve, a i ne zna tvoju pravu priču. Lepa je i zanosna ali je ne voliš. Ima sve osobine da bude prava ali ti ne možeš protiv sebe, ne možeš protiv ljubavi koju osećaš prema drugoj, koja je jača od svega…
I po ko zna koji put pitaš ovu koja nije sa tobom, zašto nije sa tobom? I po ko zna koji put ona ne zna šta da ti odgovori, samo sleže ramenima i pripisuje to sudbini…
Možda zato da bi joj ostao najveća ljubav koja joj se nije desila? San koji vredi samo dok se sanja? Poslednja šansa? Ili možda zato da bi uvek trčao za njom? Da bi uvek, u svakom trenutku, znala da je tamo neko voli i da je spreman da uradi sve za nju. Više od svih.
Ili, ko zna, možda se samo plaši da pristane da razbije čaroliju, da te razočara, a ti da izgubiš zanos koji si stvorio i shvatiš da to baš i nije tako kako ti se svih ovih godina čini. Jednostavno se plaši da je ne napustiš i odeš… Sa kojom ćeš da završiš? Da li sa ovom koju imaš, a ne želiš je ili sa onom koju nemaš, a želiš je više od svega? Da li sa onom koja te voli i kojoj si sve, ili sa onom koju ti voliš i koja je tebi sve? Ili, možda, sa nekom koja trenutno ni ne zna da postojiš.

Оставите одговор