Biografija

stef

Stefan Simić je rođen 1989. godine u Paraćinu (Srbija). Studira Sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Svoju prvu knjigu „Pustite nas“ objavio je 2012. godine, a knjigu „Odjeci ljudskog“ 2013. i 2014. (drugo dopunjeno izdanje).

 

Objavljuje već godinama svoju poeziju i prozu na internetu, kao i zapise iz svakodnevnog života, impresije. Vremenom je njegov internet angažman prerastao u nešto mnogo šire, i sve više dobija na značaju.

 

Specifičnim stilom pisanja i otvorenim načinom izražavanja na nastupima privukao je pažnju u Srbiji, i zemljama ex-yu.

 

Na radost poštovalaca Stefanovog pisanja otvorili smo sajt gde će se na jednom mestu naći njegovo književno stvaralaštvo, a i audio i video materjali.

 

U središtu pisanja Stefana Simića je čovek, sa svim svojim vrlinama, manama, porocima, zabludama i predrasudama. U knjizi „Odjeci ljudskog“ zastupljena je socijalno angažovana proza, poezija, ljubavne priče i lične impresije, po kojima je Simić prepoznatljiv.

 

Empatija koju Stefan Simić iskazuje ne ostavlja nikoga ravnodušnim, ona nas jednostavno tera da pronađemo čoveka u sebi, ali i u svim drugim ljudima. Mi nemamo kuda pobeći, mi smo prirodno upućeni jedni na druge, i to je osnova ove iskrene i nadahnute proze s društvenim angažmanom i humanističkom porukom.

 

Stefan zadire duboko ispod trivijalnosti, lažnih vrednosti i površnih emocija sa kojima živimo, i to uvek sa istim ciljem – da nam otvori novi video krug stvaranja jednog humanog društva.

Stefan je imao nastupe u gotovo svim većim gradovima SFRJ-u, imao je književne večeri u Beogradu, Zagrebu, Splitu, Podgorici, Banja Luci, Sarajevu, Skopju, Novom Sadu…

 

I njegova priča svakim danom dobija sve više na značaju.